Ukus koji se obožava

Arapski hleb od griza: Pecivo na koje ćete se navući! (RECEPT)

Mekano unutra, a krckavo spolja

Recepti 07.09.2019. - 14:36h Autor: Stil / bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 griza, 30 g kvasca, 2 kašike brašna, pola šolje maslinovog ulja, pola kašičice soli, 1 žumance, voda.

 

Priprema: U dubokoj posudi pomešati griz, brašno i kvasac pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodajeti vodu i zamesiti elastično testo.

 

Mesiti jako desetak minuta, nakon toga podeliti na dva ili četiri dela, koliki hoćete da budu hlepčići.

 

Loptice testa razvući u okrugle hlepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.

 

Domaće kore preko stola, korak po korak: Ovako ne može da ne uspe! (FOTO)

foto: Shutterstock

Nakon što narastu, premazati žumancetom pomešanim sa malo vode ili mleka i peći u jako ugrejanoj rerni.

 

Proveriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle.

 

Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečene hlepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople.

 

Prijatno!

 

Cepkana paprika: Gurmanski hit za zimnicu koji ćete praviti svake godine! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...