Domaćinski

Sarmice od patlidžana: Bogat ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Plavi patlidžan obiluje specifičnim aromama i ukusima, pa će sarmi dati sasvim neobičan šmek

Recepti
Autor:
Sarmice od patlidžana: Bogat ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Printscreen/ youtube/ Letina Kuhinja

Sastojci: 2 patlidžana; 300 gr mlevenog mesa; 200 gr kačkavalja; šoljica pirinča; 2 crna luka; 1 jaje; paradajz pasta; so; biber; majčina dušica; malo šećera.

Priprema: Na malo ulja prodinstajte crni luk, pa mu dodajte mleveno meso. Kada se meso isprži, dodajte obaren pirinač. Dodajte i malo paradajz sosa. Pustite sve da se još malo skrčka. Dodajte začine: biber, majčinu dušicu; suvi začin, malo soli. Skloniti fil sa ringle i kada se ohladi dodajte mu jedno umućeno jaje.

Patlidžan isecite na kriške (nemojte ga ljuštiti, samo mu uklonite peteljku), pa kriške premažite sa malo ulja i poslolite. Kriške patlidžana poređajte u tepsiju, pa u rernu stavite da se peče na 180 stepeni oko 10ak minuta.

Kada se patlidžan malo ispeče, uvijajve sarmice sa tim listovima patlidžana. Zatim sarmice poređajte u vatrostalnu činiju i prelijte ih sa paradajz sosom.

Na sarmice dodajte rendan kačkavalj pa sve stavite u rernu na 10ak minuta da se zapeče na 200 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs