Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač.
Biće vam potrebno za podlogu:
- 200 g keksa sa čokoladnim punjenjem
- 70 g mekog putera
Za fil:
- 400 ml kokosovog mleka, ohlađenog
- 500 gr maskarpone sira
- 100 gr bele čokolade
- 20 gr vanilinog šećera
- 3 kašike likera od kokosa
- 2 kašike želatina
- 150 g pahuljica kokosa
Sarmice od patlidžana: Bogat ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Za preliv:
- 150 g mlečne čokolade
- 15 g rendanog kokosa
Priprema:
Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje. Čokoladne keksiće stavite u blender i izmiksajte. Dodajte mekani maslac i mutite dok ne dobijete homogenu smesu, a onda je rasporedite po dnu kalupa za tortu. Pritisnite, poravnajte i stavite u frižider dok pripremate fil.
Želatin prelijte sa vrlo malom količinom hladne vode. Sačekajte 10 minuta da nabubri.
U šerpu sipajte hladno kokosovo mleko i dok se polako zagreva, dodajte kokos i vanilin šećer. Kuvajte još dva minuta. Uklonite sa vatre, pa dodajte belu čokoladu, natopljeni želatin i liker od kokosa. Mešajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Stavite maskarpone u posudu i mutite mikserom oko tri minuta. Dodajte kokosovu smesu i pomešajte da se sjedini. Sipajte na ohlađenu smesu od keksa. Hladiti u frižideru najmanje dva sata.
Napravite glazuru od čokoade, pa sa njom prelijte kolač, a ukrasite je rendanim kokosom.
3 najlepša jela od tikvica i patlidžana: Em je zdravo, em je ukusno!