Potrebno je: 500 grama svinjskog mesa (seckanog na kockice); 3 glavice crnog luka (sitno seckane); 2 šargarepe; 3 čena belog luka; 2 kašike masti; 1 dl belog vina; pasirani paradajz oko 200 grama; lovorov list, suva mlevena paprika, biber, so, malo suvog začina, svež peršun, kuvane makarone ili široki rezanci.
Priprema: Na masti prodinstajte sitno seckani crni i beli luk, a zatim dodajte šargarepu i meso. Sve posolite, stavite mlevenu crvenu papriku, mešavinu začina i biber. Dodajte i lovor. Pustite sve da se lagano krčka oko 5 minuta uz povremeno mešanje. Zatim dodajte i vino i ostavite da se jelo krčka još desetak minuta. Zatim dodajte i vodu, ali da ogrezne meso i povrće. Ostavite sve da se kuva oko sat vremena. Probajte jelo i vidite da li je dovoljno slano. Zatim u pasirani paradajz dodajte malo brašna i još začina ako jelo nije dovoljno slano. Ako je slano, ne dodajite više začina. Paradajz sa 1 kašikom brašna stavite u gulaš. Pustite jelo da provri, a zatim ubacite i sitno seckan peršun i isključite ringlu.
U posebnoj šerpi skuvajte makarone. Kuvanu testeninu sipajte u tanjir a preko prelijte vreo gulaš.
Ko voli može da narenda i tvrdi sir preko ovog jela. Prijatno!