Sastojci:
- 500 grama lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
- 6 jaja
- 2 vanilin šećera
- 20 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 4 kašike gustina
- 1 l mleka
- 2 kutije slatke pavlake
Krempita torta: Mekana kora, slojevi kremastog fila! (RECEPT)
Priprema:
- Ako nisu gotove kore za krempitu onda razvite odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispecite u rerni.
- Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanil in šećera, pa u tako umućena žumanca dodatjte 8 kašika brašna i 4 kašike gustina i 2,5 dcl.mleka od onih 1 litar.
- Sve mikserom izmešajte.
- Ostatak mleka od 7,5 dcl stavite na ringlu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipajte žutu smesu od žumanaca i skuvajte žuti krem dok ne postane gust.
- Ostavite krem da se malo prohladi pa u njega dodajte umućen sam od 6 belanaca i 10 kašika šećera.Umućen sam dodati u jos vruć žuti krem i lagano mešajući varjačom.
- Zatim jednu koru od lisnatog testa stavite na tacnu.
- Preko kore sipajte krem a preko krema kada se prohladi možete staviti umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera. Ako ne volite umućenu pavlaku ne morate je staviti.
- Preko pavlake ili samo žutog krema pospite prethodno izmrvljenu drugu koru lisnatog testa.
- Pospite sa prah šećerom.
Slovenački biser: Ovo je najukusnija krempita ikada! (RECEPT)