Sastojci:
- 750 grama tikvica
- 250 grama feta sira
- 4 jaja
- 30 grama kopra
- 2 kašike peršuna
- 70 grama parmezana
- sveže mleveni biber
- so
Zapečena pita u sosu od pavlake: Brzinska večera koja se pamti! (RECEPT)
Priprema:
- Očistite i operite tikvice i kuvajte na pari 12-15 minuta.
- Drvenom varjačom istisnite višak tečnosti, te ih sitno naseckajte i stavite u veliku posudu.
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i lim za pečenje pite razmere 20 – 24 cm premažite maslacem.
- Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocedite.
- Zdrobite sir i dodajte tikvicama.
- Umešajte preostale sastojke i dobro promešajte.
- Smesu sipajte u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite na 45 minuta.
- Pre posluživanja proverite sredinu drvenim štapićem.
Tikvice u službi zdravlja: Niste ni svesni koliko su korisne za organizam!