RAJ ZA NEPCA

Pita od tikvica i feta sira: Doručak koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Ovaj brzi obrok je jednostavan za pripremu, a oduševiće vaše ukućane

Recepti 02.08.2019. - 08:34h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 750 grama tikvica
  • 250 grama feta sira
  • 4 jaja
  • 30 grama kopra
  • 2 kašike peršuna
  • 70 grama parmezana
  • sveže mleveni biber
  • so

 

Zapečena pita u sosu od pavlake: Brzinska večera koja se pamti! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Očistite i operite tikvice i kuvajte na pari 12-15 minuta.
  • Drvenom varjačom istisnite višak tečnosti, te ih sitno naseckajte i stavite u veliku posudu.
  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i lim za pečenje pite razmere 20 – 24 cm premažite maslacem.
  • Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocedite.
  • Zdrobite sir i dodajte tikvicama.
  • Umešajte preostale sastojke i dobro promešajte.
  • Smesu sipajte u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite na 45 minuta.
  • Pre posluživanja proverite sredinu drvenim štapićem.

 

Tikvice u službi zdravlja: Niste ni svesni koliko su korisne za organizam!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...