Morate da probate

Posni kolač iz glave: Jednostavno neodoljiv! (RECEPT)

Smišljen sasvim slučajno i odoka, a ispao je savršeno

Recepti
Autor:
Posni kolač iz glave: Jednostavno neodoljiv! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci za koru: 400 ml vode, 18 kašika mekog brašna, 13 kašika kristal šećera, 3 kašike džema, pekmeza ili marmelade po izboru, 100 g posnog mlevenog keksa, 4 kašike ulja, 2 kašike kakao praha, 2 kašičice sode bikarbone.

Fil: 125 g margarina, 100 g šećera u prahu, 100 g čokolade, 100 g mlevenih oraha, 200 g mlevenog keksa, 200 ml soka od narandže.

Glazura: 100 g čokolade, 3 kašike ulja.

Priprema: Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. U toploj vodi razmutiti 13 kašika šećera. Dodati ulje i džem pa sve izmešati. Zatim dodati brašno, kakao, sodu bikarbonu i keks ( mogu i orasi ) i sve zajedno izmutiti. U pleh dimenzija 30 x 20 cm staviti papir za pečenje pa sipati smesu. Peći koricu 13 minuta. Pečenu koricu ohladiti.

Penasto umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu pa dodati mleveni keks i mikserom umutiti. Masa će biti gusta i suvlja, ali ne brinite, dodaje se sok. Zatim dodati rendanu čokoladu i mlevene orahe. Opet mikserom malom brzinom sjediniti.

Zatim polako sipati sok i mutiti dok se ne dobije masa koja može da se namaže na koru. Naneti je na koru i poravnati. Otopiti čokoladu sa uljem za glazuru pa preliti preko kolača i tacnu prodrmati levo i desno da glazura lepo “legne”. Ostaviti da se čokolada stegne pa se već može poslužiti.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs