ODUŠEVIĆETE SE

Egzotični specijalitet koji morate probati: Čudesne korejske palačinke sa povrćem! (RECEPT)

Ove palačinke sa Dalekog Istoka, poznate kao Pajeon idealne su za doručak, a zbog bogatih namirnica lako mogu zameniti i ručak 

Recepti 04.04.2019. - 17:54h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 85 grama kineskog kupusa
  • 60 grama šargarepe
  • 75 grama crvene paprike
  • 55 grama krompira
  • 25 grama mladog luka
  • 85 grama tikvica 
  • 330 grama glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 1 čen belog luka
  • voda(375 ml)
  • Soja sos
  • sesamovo ulje
  • balzamiko sirće
  •  Sezam i razni začini

 

Palačinke vam ispadaju tvrde i žilave: 10 grešaka zbog kojih ste upropastili omiljenu poslasticu!

foto: Shutterstock

Priprema:

 

Povrće (kineski kupus, crvenu papriku, krompir, tikvicu i mladi luk) operite, očistite, iseckajte na tanke rezance.

  •  Od 330 grama glatkog brašna, 350 ml vode, 1 jaja, kašičice i po soli te pola kašičice limunove trave napravite tečno testo kao za palačinke.
  • Smesu prelijte preko naseckanog povrća i sve dobro promešajte.
  • Zagrejte teflonski ili keramički tiganj za koju se ne lepi hrana i stavite kašikom da pečete palačinke. ( debljina smese neka bude oko 1 cm)
  •  Ispecite ih s oje strane dok ne postanu čvrste i vidite da su zapečene.
  • Sos napravite od 50 ml sojinog sosa, 25 ml vode, pola kašike balzamiko sirćeta i pola kašike sezamovog ulja
  •  Dodajte još jednu kašiku šećera, kašičicu crvene paprike, kašičicu semenski sezama i mali čen belog luka.
  • Sve dobro promešajte i poslužite odmah uz tople korejske palačinke.

 

Pahuljasti desert gotov za pola sata: Egzotične palačinke sa kokosom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...