Veoma popularan u Japanu

Novi desert koji je zaludeo svet: Svi bi da probaju japanski kakigori! (FOTO)

Kakigori se obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i slično

Hrana & vino 09.07.2018. - 13:06h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Kakigori je japanska vrsta sladoleda kojoj ukus daju voćni sirupi ili čak kondenzovano mleko. Ovaj desert je već dugo popularan u Japanu, ali sada stiže i na Zapad, jer ga je popularni francuski poslastičar Pjer Erme uvrstio u svoju ponudu letnjih deserata.

 

Osnovni sastojci od kojih se pravi su led, voćni sirup, kondenzovano mleko i mleko u prahu.

 

Munkejk, pekarska hit poslastica: Kolači za kojima je svet poludeo! (FOTO)

 

A post shared by KAKIGŌRI🍧 (@kakigori.my) on

Kakigori se obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i sličnose obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i slično. Tokom leta ovo je poslastica koja najčešće može da se nađe po Japanu. Uglavnom se pravi ručnim lomnjenjem leda, a zbog popularnosti se sve češće koriste i električni uređaji. 

 

Uz to, kakigori je vrlo fotogeničan pa na Instagramu postoji više od 100 hiljada fotografija ovog deserta.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

A post shared by KAKIGŌRI🍧 (@kakigori.my) on

 

 

A post shared by Betty (@betz_vandergo) on

 

A post shared by ayumilk (@15ayumilk) on

 

A post shared by mayu (@lococo_n) on

 

A post shared by FoodSmith (@foodsmithnyc) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...