ISPROBAJTE

Sasvim neobičan kukuruzni hleb: Prava zimska poslastica! (RECEPT)

Ovaj hleb može biti adekvatna zamena za večeru uz dodatak jogurta

Trpeza 24.11.2018. - 14:35h Autor: finirecepti.net.hr
Foto: Profimedia / Ilustracija

Kukuruzni hleb je nekada davno bio jelo siromašnih, zbog toga što je bio hranjiv i jeftin za pripremu. Ali i u današnje vreme, kada hleb i brašno (uglavnom) više ne predstavljaju veliki trošak, kukuruzni hleb je vrlo popularan zbog svog specifičnog ukusa.

 

Ovaj recept je poseban po tome što se u smesu stavljaju cela zrna kukuruza, a kakav je rezultat, probajte sami. Nije komplikovano i neće vam biti žao!

 

Potrebno je: 170 g glatkog brašna, 70 g kukuruznog brašna, 1 kašičica soli, 1 prašak za pecivo, 100 g kukuruza iz konzerve, 250 ml mleka, 2 jaja, 70g meda, 60g maslaca.

 

Seoski hleb sa krckavom koricom: Recept iz starih, dobrih vremena!

 

Priprema: U činiju prosijte pšenično brašno i kukuruzno brašno, dodajte prašak za pecivo, posolite i promešajte.

 

Kukuruz iscedite i dodajte brašnu. U zasebnu činiju umutite jaja, mleko i med, dodajte smesi brašno sa kukuruzom i promešajte.

 

Dobijena smesa se sipa u nauljen i pobrašnavljen pleh pa ga premažemo rastopljenim maslacem. Hleb se peče u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko pola sata.

 

Vazdušasta pogača sa maslacem: Mekani hleb koji ćete stalno praviti! (RECEPT)
 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...