Probajte, oduševićete se

Rolat sa džemom

Ukusnu poslasticu poslužite uz čaj ili kafu
Recepti
08:38h Autor:
Rolat sa džemom
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šolja kristal šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • džem sa ukusom po želji

1. Uključite rernu na maksimalnu temperaturu da se zagreje.

2. Penasto umutite jaja sa kristal i vanilinim šećerom (postepeno ih sipajte), nakon toga dodajte jogurt i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite je 10 minuta.

4. Čim izvadite koru iz rerne, uvijte je u mokru krpu (zajedno s papirom za pečenje), i urolajte. Nakon 10 minuta skinite papir, pa koru ponovo uvijte.

5. Nakon 5 minuta filujte koru džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se pre služenja ohladi, pa je tek onda isecite. Po želji pospite šećerom u prahu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs