Delikatno i hranljivo

Hamburger sa limunom i lososom

Brz, zdrav i ukusan obrok sa sočnim sosom od limuna
Trpeza 25.05.2015. - 13:08h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • lepinje
  • očišćen losos
  • 2 jaja
  • ¼ čaše seckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike sitno iseckanog crnog luka
  • ¼ čaše prezli
  • 3 kašike limunovog soka
  • ½ kašičice sušenog bosiljka + 1 prstohvat
  • 1 kašika ulja
  • crveni biber
  • 2 kašike majoneza

1. U srednjoj posudi pomešajte losos, jaja, peršun, crni luk i prezle. Dodajte 2 kašike soka od limuna, ½ kašičice bosiljka i crveni biber. Od dobijene smese oblikujte šest pljeskavica.

 

2. Zagrejte ulje u velikom tiganju, na umerenoj vatri. Kada ulje bude bilo vruće, dodajte pljeskavice i pržite ih oko 4 minuta (na svakoj strani) dok lepo ne porumene, pa stavite u lepinje.

 

3. U maloj posudi pomešajte majonez, kašiku limunovog soka i prstohvat bosiljka. Dobijenu smesu koristite kao sos za pljeskavice. U zavisnosti od ukusa, u hamburger možete dodati zelenu salatu ili neko drugo sezonsko povrće.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...