Sastojci za palačinke:
- 3 jaja
- 300 g brašna
- 600 ml mleka
- 50 g maslaca
- 70 g tamne čokolade
- 3 kašike šećera
- 1 kašika instant kafe
- prstohvat soli
Fritule: Slatki greh kojem je nemoguće reći NE! (RECEPT)
Krema:
- 5 žumanaca
- 120 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
- Jaja izmešajte sa šećerom pa dodajte so, kafu, brašno i mleko pa ponovo izmešajte.
- Rastopite maslac i čokoladu pa kad se malo ohladi dodajte u smesu.
- Umutite žumance sa šećerom pa ih kuvajte na pari oko 15 minuta mešajući pa ih ostavite da se ohlade.
- Prebacite žumance u posudu i umutite s maskarpone sirom i aromom vanile pa kratko umutite da se sastojci povežu.
- Pavlaku umutite u šlag i dodajte ga u sir sa žumancima.
- Ispecite malo deblje palačinke.
- Na svaku stavite kašiku do dve smese pa preklopite drugom dok ne potrošite sastojke.
- Viškom kreme obložite stranice torte.
- Prema želji ukrasite posipanim kakaom.
Omiljeni slatkiš kraljice Elizabete: Neodoljive pogačice sa pekmezom - ostaju sveže danima! (RECEPT)