čarolija ukusa

Tiramisu palačinka torta: Kremasta i savršena poslastica bez uključivanja rerne! (RECEPT)

Donosimo  vam jednostavan recept za sve ljubitelje palačinki i tiramisu, ova kombinacija je neodoljiva

Trpeza 18.01.2021. - 13:49h Autor: Stil/Punkufer. Dnevnik hr.
Foto: Shutterstock

Sastojci za palačinke:

 

  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  • 600 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • 70 g tamne čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika instant kafe
  • prstohvat soli

 

Fritule: Slatki greh kojem je nemoguće reći NE! (RECEPT)

tiramisu torta sa palačinkama
foto: Shutterstock

Krema:

 

  • 5 žumanaca
  • 120 g šećera
  • 500 g maskarpone sira
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 kašičica arome vanile

 

Priprema:

 

  •  Jaja izmešajte sa šećerom pa dodajte so, kafu, brašno i mleko pa ponovo izmešajte.
  • Rastopite maslac i čokoladu pa kad se malo ohladi dodajte u smesu.
  • Umutite žumance sa šećerom pa ih kuvajte na pari oko 15 minuta mešajući pa ih ostavite da se ohlade.
  • Prebacite žumance u posudu i umutite s maskarpone sirom i aromom vanile pa kratko umutite da se sastojci povežu.
  • Pavlaku umutite u šlag i dodajte ga u sir sa žumancima.
  • Ispecite malo deblje palačinke.
  • Na svaku stavite kašiku do dve smese pa preklopite drugom dok ne potrošite sastojke.
  • Viškom kreme obložite stranice torte.
  • Prema želji ukrasite posipanim kakaom.

 

Omiljeni slatkiš kraljice Elizabete: Neodoljive pogačice sa pekmezom - ostaju sveže danima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...