Potrebno je: 1 koren celera; 1 kisela jabuka; 1 šargarepa; 1 šaka oraha ili pečenih badema;
Dresing: 2 kašike senfa, 3 kašike maslinovog ulja; so i biber; sok od 1 limuna; 1 kašika meda.
Priprema: Celer, jabuku i šargarepu izrendati i izmešati. Napraviti dresing tako što ćete umutiti senf, maslinovo ulje, med, so i biber. Prelijte preko povrća i voća. Izmešajte i dodajte orahe. Poslužite.
******
Ukoliko želite da srmšate, u ishtanu morate da ubacite celer. I to svež celer. Najbolje je da spremate salate koje će biti zamena za večeru ili salate za užinu.
Celer je namirnica bogata vlaknima, izuzetno je zahvalna za čišćenje creva, ali se preporučuje i onima kojim imau problema sa povišenim holesterolom.
Izmučenom telu vratiće izgubljene elektrolite, pa se preporučuje posle jakog treninga.
Celer je bogat vitaminom C, a nutricionisti preporučuju da se jede u kombinaciji sa šargarepom ili čak i sa jabukom.