Sastojci:
- 300 grama malina
- 240 ml pavlake za šlag
- 60 ml kisele pavlake
- 50 grama šećera u prahu
- 40 grama pistaća
- 1 kašika sveže isceđenog limunovog soka
- 1 kašika meda
- sveži listići nane
Torta sa jagodama i maskarpone sirom: Prava letnja rapsodija ukusa! (RECEPT)
Priprema:
- Mutite mikserom kiselu pavlaku oko jedan minut dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte šećer u prahu i miksajte dok se ne sjedini sa pavlakom.
- Smesi dodajte pavlaku za šlag i sve zajedno mutite još tri do četiri minuta.
- U dobijenu smesu ručno umešajte pola količine naseckanih pistaća i polovinu malina, te zajedno sve mešajte.
- Smesu prelijte u duboki lim za pečenje koji ste prethodno obložili plastičnom folijom.
- Pripremljeni semifredo stavite u zamrzivač da odstoji minimum četiri sata dok se u potpunosti ne zaledi.
- Kad želite da poslužite desert, izvadite iz zamrzivača da malo odstoji na sobnoj temperaturi.
- Za to vreme pomešajte med i limun, te u smesu dodajte preostale maline.
- Naseckajte poslasticu na kriške i preko nje poređajte maline, pistaće i nekoliko listića nane.
Prava letnja poslastica: Osvežavajuća i kremasta kokos torta! (RECEPT)