pročitajte

Svi pravite ove dve greške kada kuvate krompir: Zbog toga se uvek raspada!

U nastavku pročitajte koje greške ne treba da ponavljate kada kuvate krompir

Trpeza 20.11.2019. - 19:58h Autor: Stil/Miss.24.sata.hr
Foto: Profimedia

Mnoge domaćice kada kuvaju krompir prvo stave vodu na šporet da provri,  posole je, zatim ogule krompir, pa ga ubace u ključalu vodu. 

 

Moguće da je to najpraktičniji način jer vam štedi vreme, ali je pogrešan.

Tada će vam se krompir raspasti ili ostati polutvrde. 


Naseckani krompir bi trebalo da stavljamo u hladnu vodu i to iz dva jaka razloga:

 

3 najčešće greške sa krompirom: Kuvanje oguljenog, zamrzavanje, pogrevanje

foto: Profimedia

 

Prvo, ako krompir ubacite u vrelu vodu spolja će se vrlo brzo skuvati, ali sredina se ne može tako brzo zagrejati pa će joj trebati više vremena.

 

Rezultat: ili će se spoljni delovi početi da se raspadaju ili će sredina ostati poluživa. Ovo važi i kada kuvate cele krompire. Ako ih stavite u hladnu vodu postepeno će se i ravnomerno zagravati pa tako ravnomerno i skuvati.

 

A ušteda vremena? Dok se voda polako zagrava, možete pripremati druge namirnice za ručak. Ipak, vreme je na vašoj strani i ovako: krompiru koji je stavljen u hladnu vodu treba manje vremena da se skuva!

Trikovi za bogovski pire krompir: Mekan, penast i bez grudvica!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...