Prija baš svima

Pašin lokum ili sultanova sarma: Kolač koji se pamti! (RECEPT)

Najsočniji i najmekši, slatki zalogaj ćete dobiti ako napravite ovaj vrhunski kolač

Trpeza 17.05.2019. - 08:24h Autor: Stil/ njamfood.com
Foto: Printscreen/ youtube/ Njam Food

Potrebni sastojci: 150 gr šećera; 100gr gustina; 70gr brašna; 30gr kakao u prahu; 1lit mleka; 50gr margarina; 250gr kokosovog brašna; 250ml slatke pavlake.


Postupak: U sud za mešanje sipati šećer, gustin, brašno, kakao i promešati. Dodati oko 250 ml mleka i sve izmešati. 

 

U šerpu ugrejati 750 ml mleka, pa u njega umešati smesu dok se ne zgusne kao puding.  Prohladiti pa umešati i margarin.

 

U veliki pleh sipati kokos, oko 250g  i preko pažljivo raporediti masu.. Ostaviti u frižider da se stegne oko pola sata. U međuvremenu umutiti 250 ml slatke pavlake. Izvaditi kolač iz frižidera i preko njega namazati pripremljen šlag. Seći kolač na trake širine 4 cm, a  dužine pola pleha. Pažljivo rolati i dodatno uvaljati u kokos. 

 

Mirišu na detinjstvo: Napravite najsavršenije i najsočnije knedle sa šljivama! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...