Desert

Ovo je najbolji recept za domaće krofne: Uopšte ne upijaju ulje! (RECEPT)

Baka Jela je našla savršen recept za domaće krofne. Samo pratite njena uputstva i nema šanse da pogrešite

Trpeza 30.04.2019. - 08:25h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 650 gr brašna; 30 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo soli; 200 ml mleka; 3 žumanceta; 100 ml ulja; korica limuna.

 

Priprema: Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine.


Istog trena će vam poći voda na usta: Ovo su najsavršenije lovačke šnicle na svetu! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Ređati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min.

 

U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti. Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane.

 

Saveti za najbolji roštilj: Ovako se spremaju najsočniji ćevapi, piletina, grilovano povrće!

foto: Bakina kuhinja

 

Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama.

 

Izvor: Kod bake u gostima


Kočijaška salata: Savršen dodatak baš svakom jelu! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...