Sočna čokoladna torta od svega 3 sastojka neverovatno lako se pravi, a ukus je izvanredan!
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g čokolade (mlečna ili crna, po ukusu)
- 200 g krem sira (npr. mascarpone ili krem sir za kolače)
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (u intervalima od 30 sekundi, uz mešanje). Ostaviti da se malo prohladi.

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg.
U otopljenu čokoladu dodati žumanca i krem sir, pa sve dobro sjediniti. Na kraju, lagano umešati umućena belanca, mešajući varjačom ili spatulom da smesa ostane vazdušasta.
Smesu sipati u kalup prekriven papirom za pečenje (prečnik 18–20 cm). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta.
Tortu ohladiti pre sečenja, a po želji je posuti šećerom u prahu ili premazati otopljenom čokoladom.