Čokoladni mus:
- 200ml mleka
- 50ml slatke pavlake
- 70g žumanaca
- 50 g šećera
- 300g čokolade
- 450g srednje ulupane slatke pavlake
Postupak:
- Pomešati mleko i slatku pavlaku u šerpi i prokuvati
Pomešati šećer i žumanca u posudi i dobro izmešati
Polovinu miksa sa mlekom sipati preko žumanaca i šećera i dobro promešati
Vratiti u mleko i kuvati do 82C
Proveriti temperature termometrom
Sipati preko čokolade i dobro promešati - Izblendati ručnim blenderom da se dobije glatka masa - genaž
Temperature treba da budu oko 40-45C
Dodati srednje ulupanu slatku pavlaku i sastaviti u mus
Ne mešati previše
Izliti u modle
Kora od badema:
- 100g badema u prašku
- 80g brašna
- 215g šećera
- 215g belanaca
- 115g istopljenog putera
Postupak:
Sastaviti u posudi badem i brašno i dobro pomešati
- Ulupati šećer i belance u gust šam
- Sastaviti dve mase
- Dodati istopljeni puter i sastaviti u glatku masu
- Razviti na pleh, te posuti krupno seckanim bademima
- Peći na 180C do zlatno-braon boje 15-20min
- Ispečenu koru ohladiti
Foto: Shutterstock
Stil/Prva.rs
Budi deo Stil zajednice.