Čokoladni mus:

- 200ml mleka

- 50ml slatke pavlake

- 70g žumanaca

- 50 g šećera

- 300g čokolade

- 450g srednje ulupane slatke pavlake

Postupak:

  • Pomešati mleko i slatku pavlaku u šerpi i prokuvati
    Pomešati šećer i žumanca u posudi i dobro izmešati
    Polovinu miksa sa mlekom sipati preko žumanaca i šećera i dobro promešati
    Vratiti u mleko i kuvati do 82C
    Proveriti temperature termometrom
    Sipati preko čokolade i dobro promešati
  • Izblendati ručnim blenderom da se dobije glatka masa - genaž
    Temperature treba da budu oko 40-45C
    Dodati srednje ulupanu slatku pavlaku i sastaviti u mus
    Ne mešati previše
    Izliti u modle

Kora od badema:

- 100g badema u prašku

- 80g brašna

- 215g šećera

- 215g belanaca

- 115g istopljenog putera

Postupak:


Sastaviti u posudi badem i brašno i dobro pomešati

  • Ulupati šećer i belance u gust šam
  • Sastaviti dve mase
  • Dodati istopljeni puter i sastaviti u glatku masu
  • Razviti na pleh, te posuti krupno seckanim bademima
  • Peći na 180C do zlatno-braon boje 15-20min
  • Ispečenu koru ohladiti
shutterstock_624571550.jpg
Foto: Shutterstock


Stil/Prva.rs