Uputstvo: Potopiti kvasac u mlakoj vodi dodati kockicu šećera da se otopi pa to sipati u brašno, dodati 1 kašiku ulja i malo soli pa umesiti malo mekše testo i ostaviti da naraste.
Foto: Bakina kuhinja
Naraslo testo razviti na radnu površinu debljine 1/2 cm seći na kraće trakice. Sastavljati trakice i uvijati, a krajeve pritisnuti da se zalepe.
Ostaviti uštipke da malo porastu pa ih pržiti u dubokom ulju. Vaditi na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće. Mogu se po želji posuti prah šećerom zamirisanom vanilom.
Uživajte!
Uvrnuti posni uštipci su odlični za posluženje, ali i onda kada nam se jede nešto toplo i ukusno. Ovo je recept za brzinski doručak ili desert. Služite ih po želji, uz džem ili ih samo pospite šećerom u prahu...
Budi deo Stil zajednice.