Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca a vaši ukućani će je sigurno obožavati.
Otkrivamo vam tajnu pripremu ove čorbe. Recept iskusnih kuvarica pokazaće vam kako da dobijete onu pikantnu aromu kao u restoranima.
Potrebno je:
- 500 g pasiranog paradajza
- pola šoljice pinjola
- 4.5 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica semenki koromača
- pola kašičice ljute paprike
- bosiljak, biber, origano
- pola čaše belog vina
Ukusna celer čorba: Idealna za zimske dane! (RECEPT)

Priprema:
1. U paradajz dodati pinjole i miksati do glatke smese.
2. Zagrejati ulje u većoj posudi, dodati sitno naseckani luk, usitnjeni beli luk, semenke komorača i suvu usitnjenu ljutu papriku.
3. Dinstati oko 5 minuta dok luk omekša. Umešati preostalu količinu paradajza, bosiljak, vino i origano, zatim dodati i paradajz sa pinjolima i promešati.
4. Kada supa provri, kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
5. Začiniti solju i biberom i po želji dodati još ljute paprike. Pre serviranja posuti preostalim bosiljkom.
Domaća srpska kisela čorba: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo! (RECEPT)
