STARO A UKUSNO JELO

Pikantna paradajz čorba: Tajni recept iskusnih kafanskih kuvarica!

Ukus kom niko ne može da odoli.

Recepti
Autor:
Pikantna paradajz čorba: Tajni recept iskusnih kafanskih kuvarica!
Foto: Shutterstock

Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca a vaši ukućani će je sigurno obožavati.

Otkrivamo vam tajnu pripremu ove čorbe. Recept iskusnih kuvarica pokazaće vam kako da dobijete onu pikantnu aromu kao u restoranima.

Potrebno je:

- 500 g pasiranog paradajza

- pola šoljice pinjola

- 4.5 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

- glavica crnog luka

- 4 čena belog luka

- 1 kašičica semenki koromača

- pola kašičice ljute paprike

- bosiljak, biber, origano

- pola čaše belog vina

Ukusna celer čorba: Idealna za zimske dane! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

1. U paradajz dodati pinjole i miksati do glatke smese.

2. Zagrejati ulje u većoj posudi, dodati sitno naseckani luk, usitnjeni beli luk, semenke komorača i suvu usitnjenu ljutu papriku.

3. Dinstati oko 5 minuta dok luk omekša. Umešati preostalu količinu paradajza, bosiljak, vino i origano, zatim dodati i paradajz sa pinjolima i promešati.

4. Kada supa provri, kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.

5. Začiniti solju i biberom i po želji dodati još ljute paprike. Pre serviranja posuti preostalim bosiljkom.

Domaća srpska kisela čorba: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo! (RECEPT)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs