Ko ne voli čokoladnu tortu? Takvih ljudi je sigurno malo, a sigurni smo da kada bi probali ovu tortu, zavoleli bi je na prvi zalogaj.
Gotova je za pola sata, a ukus je neodoljiv. Savetujemo vam da koristite čokoladu s visokim postotkom kakaa (70% i više) te da je poslužite uz kuglu sladoleda.
Sastojci:
Foto: Profimedia
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i premažite kalup maslacem.
- Čokoladu iseckajte na male komadiće i rastopite je na pari s maslacem i prstohvatom soli.
- Penasto umutite jaja sa šećerom.
- Lagano sjedinite obe smese uz pomoć miksera.
- Dodajte mlevene bademe pa nastavite mutiti drvenom kašikom.
- Prelijte testo u kalup i pecite 15-20 minuta, sve dok smesa ne postane čvrsta.
- Izvadite kolač i pričekajte da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa.
Ovo je brza i elegantna torta idealna za za popodnevno opuštanje uz šoljicu kafe.
Budi deo Stil zajednice.