Ko ne voli kajganu za doručak? Ukusna, hranljiva i puna proteina, pravi je obrok za jutro da se napunite energijom za dnevne aktivnosti.
Još ukusnijom i boljom je čine razni dodaci, a ovaj recept će vas oduševiti.
Sastojci:
- 1-2 kašičica maslinovog ulja
- 20 grama luka narezanog na kriške
- jedna šoljica brašna
- 1 dcl mleka
- 20 grama pršute
- 2 jaja
- kašičica soli
Vazdušasta kajgana iz rerne: Ko god je probao, postala mu je omiljeno jelo! (RECEPT)
Priprema:
- U širem tiganju na maslinovom ulju ispržite luk i dodajte pršutu.
- Pecite na laganoj vatri oko 3 minuta dok ne poprimi zlatnožutu boju.
- Jaja lagano umutite, dodajte so, mleko i brašno te dobro promešajte i prelijte po luku i pršuti.
- Nastavite da pečete još 3-5 minuta neprestano mešajući dok ne promeni boju i ne bude mekano.
- Možete da ih poslužite s kiselim krastavcima.
Makedonska kajgana: Bogat doručak sa sirom i paprikom! (RECEPT)