Sastojci:
- 1,5 kg mlevene teletine
- 2 crvene paprike
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika soli
- 1 kašika soka od paradajza
- 1 kašika miloduha
- 1 kašika ljte mlevene paprike
- 1 kašika bibera
Foto: Profimedia
Priprema:
- U blender stavite luk, beli luk i papriku pa sve sameljite, ali ne u kašu, nego na sitne komadiće.
- U veliku posudu stavite mleveno meso.
- Odozgo dodajte smesu samlevenu u blenderu, zatim sve začine, so i sok paradajza pa sve dobro promešajte.
- Smesu stavite u frižider na dva-tri sata da se ukusi pomešaju.
- Od hladne smese napravite loptice i nanižite ih na ražnjiće.
- Pritisniite ih da ostanu tragovi prstiju i pecite na roštilju dok ne dobiju lepu boju.
Sjajna kombinacija začina i mesa u kojoj ćete uživati
Budi deo Stil zajednice.