Priprema domaćeg kebaba nije nimalo teška i jedino pečenje koje uključuje jeste pečenje piletine na štapiću za ražnjiće.
Kako bi kebab bio što autentičniji onom kojeg možete kupiti u različitih fast food restoranima, meso iseckajte ravno sa štapiće, a zatim ga spojite s omiljenim povrćem.
Sastojci:
Foto: Profimedia
Postupak pripreme:
- Meso naseckajte na veće komade, pa ga ubacite u mešavinu kumina, timijana, origana, crvene paprike.
- Dodajte i malo ulja, dobro natrljajte meso i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.
- Na tiganju zagrejte malo ulja, pa pecite ražnjiće dok ne budu gotovi.
- Za to vreme zagrejte tortilju i naseckajte povrće.
- Koristiti možete bilo koje povrće po želji.
- Sos napravite tako da pomešate grčki jogurt, majonez, probušite beli luk, sok od pola limuna i sitno seckani sveži peršun.
- Kada je meso gotovo, nožem ga isecite sa svih strana štapića kako biste dobili komadiće koje ćete zatim upakovati u tortilje.
- Meso možete i jednostavno skinuti sa štapića pa ga u kockicama dodati u tortilje.
- Na zagrejanu tortilju dodajte sos, posložite povrće i feta sir, pa dodajte meso i urolajte. Tortilja neka bude čvrsto stisnuta kako vam dodaci ne bi ispadali, a želite li biti sigurni da će sve ostati na jednom mestu, umotati je možete i u foliju.
Napravite kebab u kojem ćete uživati sto puta više nego u restoranima
Budi deo Stil zajednice.