Sastojci:

* plavi patlidžan
* brašno
* jaja
* prezle
* so
* beli luk
* parmezan
* mocarela
* sušeni peršun
* pasirani paradajz

shutterstock-693208924.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Oljuštiti plavi patlidžan, iseckati ga na kolutove, debljine centimetar, malo posoliti i ubaciti u cediljku kako bi pustio sok. Nakon nekoliko sekundi obrisati patlidžan
ubrusom, uvaljati u brašno, jaja i prezle (u prezle uvek dodam malo belog luka u granulama, kesicu parmezana i sušenog peršuna).

2. Poređati patlidžane u rešetkasti pleh bez ulja i staviti da se peče na 200 stepeni. Kad požuti s jedne strane, okrenuti ga na drugu.

3. U pasiran paradajz dodati so, biber, sveži bosiljak i mocarela.

4. Ređati jedan sloj sosa od paradajza, pa patlidžane, pa odozgo mocarelu i posuti parmezanom, pa ponoviti postupak.

5. Jelo staviti u rernu da se zapeče 20 minuta na 180 stepeni.