Sastojci:
* 600 g mlevene junetine
* 150 g kačkavalja
* 80 g suve slanine
* malo sredine hleba
* 1 jaje
* 1 čaša kisele vode
* so, biber
* ulje
Foto: Shuterstock, Jacek Chabraszewski/Shutterstock
1. Kačkavalj i slaninu isecite na kockice. Sredinu hleba potopite u kiselu vodu, pustite da malo odstoji, pa je ocedite.
2. Mleveno meso sjedinite sa slaninom, izmućenim jajetom, kačkavaljem i hlebom, posolite, pobiberite i sve dobro izmesite.
3. Ruke pokvasite kiselom vodom, pa od mešavine pravite okrugle šnicle, malo ih spljoštite i spuštajte na zagrejano ulje da bi se ispržile sa obe strane.
4. Gotove šnicle vadite rešetkastom kašikom i ređajte u činiju. Oko njih stavite iseckan crni luk, pa poslužite.
Budi deo Stil zajednice.