Sastojci:

  • 1,2kg tikvica ( kada ogulite da bude 1kg)
  • 1 kašika soli
  • 200 ml jogurta
  • 2 cela jaja
  • 500 g mekog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 čep alkoholnog sirćeta
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvice oguliti i irendati, pa posoliti i ostaviti 30 minuta da odstoje i puste vodu. Vodu nije potrebno odstraniti već u nju dodajete jogurt i jaja, pa dobro promešate.

Dodati onda brašno i prašak za pecivo, pa sve sjediniti varjačom. Na kraju dodati čep sirćeta, izmešati i ostaviti dok se ulje ne zagreje. U tiganj sipati ulje, ne treba ni previše, kao za mekike ( s prsta ).

Zagrejati ulje, kod mene je to 7 od 9. Kutlačom uzimati smesu i sipati u vrelo ulje, a onda razvući u krug da se dobije lepinjica. Peći sa jedne strane dok ne porumeni, pa okrenuti i nastaviti peći do boje koju preferirate ( neko manje, a neko više pečeno ). Pečene lepinjice sa tikvicama odlagati na ubrus kako bi se ocedio višak masnoće. Meni je najbolje da se stavlja po list ubrusa izmedju lepinjica, kasnije kada se naslažu.

(Stil/ Domaći recepti)

00:42
Recept za faširane šnicle od brokolija punjene tvrdim sirom Izvor: instagram eteri_snkhchyan