Sastojci:

  • 150 g marmelade od kajsije
  • 100 g seckanih oraha

Testo:

  • 200 g brašna
  • 100 g putera (maslaca)
  • 40 g šećera
  • 30 g kisele pavlake (ili jogurta)
  • 6 g praška za pecivo (pola pakovanja)
  • 3 žumanceta
  • malo soli

Fil:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 60 g čokolade za kuvanje
  • 10 g vanilin šećera
  • 3 belanceta
  • rendana kora limuna
  • rum aroma
  • malo soli

Priprema:

Umutiti brašno i margarin, dodati šećer i so i nastaviti mutiti. Dodati žumanca, jogurt i prašak za pecivo. Mutiti, pa ručno sjediniti smesu i formirati testo. Umotati u streč foliju i ostaviti na oko pola sata na hlađenje. 

Rastopiti čokoladu u mikrotalasnoj. Podmazati pleh puterom, pa rasporediti testo po njemu. Izbockati ga viljuškom i premazati marmeladom. 

Umutiti belanca i dodati šećer i vanilin šećer i umutiti sve zajedno. Dodati rendanu koru limuna i orahe pa ručno promešati. Dodati topljenu čokoladu i aromu ruma pa sve promešati. Sipati preko kore pa odozgo posuti seckane orahe. Peći na 180 stepeni.

00:26
Brzi čokoladni kolač Izvor: instagram/fitwafflekitchen

  • 150 gr marmelade od kajsije
  • 100 gr seckanih oraha

Testo:

  • 200 gr brašna
  • 100 gr putera (maslaca)
  • 40 gr šećera
  • 30 gr kisele pavlake (ili jogurta)
  • 6 gr praška za pecivo (pola pakovanja)
  • 3 žumanceta
  • malo soli

Fil:

  • 200 gr mlevenih oraha
  • 150 gr šećera
  • 60 gr čokolade za kuvanje
  • 10 gr vanilin šećera
  • 3 belanceta
  • rendana kora limuna
  • rum aroma
  • malo soli