Sastojci:
- 150 g marmelade od kajsije
- 100 g seckanih oraha
Testo:
- 200 g brašna
- 100 g putera (maslaca)
- 40 g šećera
- 30 g kisele pavlake (ili jogurta)
- 6 g praška za pecivo (pola pakovanja)
- 3 žumanceta
- malo soli
Fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 150 g šećera
- 60 g čokolade za kuvanje
- 10 g vanilin šećera
- 3 belanceta
- rendana kora limuna
- rum aroma
- malo soli
Priprema:
Umutiti brašno i margarin, dodati šećer i so i nastaviti mutiti. Dodati žumanca, jogurt i prašak za pecivo. Mutiti, pa ručno sjediniti smesu i formirati testo. Umotati u streč foliju i ostaviti na oko pola sata na hlađenje.
Rastopiti čokoladu u mikrotalasnoj. Podmazati pleh puterom, pa rasporediti testo po njemu. Izbockati ga viljuškom i premazati marmeladom.
Umutiti belanca i dodati šećer i vanilin šećer i umutiti sve zajedno. Dodati rendanu koru limuna i orahe pa ručno promešati. Dodati topljenu čokoladu i aromu ruma pa sve promešati. Sipati preko kore pa odozgo posuti seckane orahe. Peći na 180 stepeni.
- 150 gr marmelade od kajsije
- 100 gr seckanih oraha
Testo:
- 200 gr brašna
- 100 gr putera (maslaca)
- 40 gr šećera
- 30 gr kisele pavlake (ili jogurta)
- 6 gr praška za pecivo (pola pakovanja)
- 3 žumanceta
- malo soli
Fil:
- 200 gr mlevenih oraha
- 150 gr šećera
- 60 gr čokolade za kuvanje
- 10 gr vanilin šećera
- 3 belanceta
- rendana kora limuna
- rum aroma
- malo soli
Budi deo Stil zajednice.