Sastojci:
600 g pilećeg filea
2 kašičice soli
malo bibera
prstohvat suvog peršuna
1 kašičica suvog biljnog začina
Nadev:
250 g pečenice
150 g kajmaka
Pohovanje:
50 g brašna
150 g prezli
3 jajeta
malo soli
1 dl ulja za prženje
Priprema:
Pileći file iseći na šnicle. Šnicle preko providne folije istanjiti tučkom za meso. Svaku istanjenu šniclu dobro začiniti suvim biljnim začinom, solju, peršunom i biberom. Na svaku šniclu staviti po dva, tri lista pečenice, kašiku kajmaka i urolati. Zatim dobro zatvoriti čačkalicama. Penasto umutiti jaja i malo posoliti. Punjene šnicle uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Ulje zagrejati i prziti šnicle na umerenoj vatri da porumene. Služiti tople sa pomfritom i tartar sosom.
Prijatno!
Stil / Recepti.com