RECEPT ZA KARAĐORĐEVU ŠNICLU IZ TITOVOG KUVARA: Svaki zalogaj je gurmanski doživljaj, čisto uživanje

Karađorđeva šnicla spremljena na ovaj način može da bude i svečani ručak

Recepti
Autor:
RECEPT ZA KARAĐORĐEVU ŠNICLU IZ TITOVOG KUVARA: Svaki zalogaj je gurmanski doživljaj, čisto uživanje
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 1kg svinjskog filea
  • 200gr kajmaka
  • so, ulja dovoljno da potone pola šnicla
  • brašno

Za pripremu krompirića:

  • 5,6 krompira
  • začinska paprika
  • so, biber
  • ulje
  • ruzmarin

Tartar sos:

  • sok od pola limuna
  • 3, 4 kisela krastavčića
  • oko 250 gr majoneza
  • oko 180gr pavlake
  • peršun
  • malo soli

Priprema: Krompir oljuštite, isecite pa ga začinite sa biberom, soli, paprikom, uljem i ruzmarinom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat vremena.

Meso za Karađorđevu šniclu dobro istucite čekićem, posolite, premažite sa kajmakom pa umotajte u rolnu. Umotajte u brašno pa pržite u ulju. Kada se dobro isprži, ostavite sa strane da se ocedi masnoća.

Napravite tartar sos tako što ćete kisele krastavčiće izrendati, a peršun iseckati pa sve pomešati sa limunovim sokom, majonezom, pavlakom i začinima. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs