Sastojci:
- 1kg svinjskog filea
- 200gr kajmaka
- so, ulja dovoljno da potone pola šnicla
- brašno
Za pripremu krompirića:
- 5,6 krompira
- začinska paprika
- so, biber
- ulje
- ruzmarin
Tartar sos:
- sok od pola limuna
- 3, 4 kisela krastavčića
- oko 250 gr majoneza
- oko 180gr pavlake
- peršun
- malo soli
Priprema: Krompir oljuštite, isecite pa ga začinite sa biberom, soli, paprikom, uljem i ruzmarinom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat vremena.
Meso za Karađorđevu šniclu dobro istucite čekićem, posolite, premažite sa kajmakom pa umotajte u rolnu. Umotajte u brašno pa pržite u ulju. Kada se dobro isprži, ostavite sa strane da se ocedi masnoća.
Napravite tartar sos tako što ćete kisele krastavčiće izrendati, a peršun iseckati pa sve pomešati sa limunovim sokom, majonezom, pavlakom i začinima. Uživajte!