Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 2 jajeta
  • 3 dl mleka
  • kvasac
  • malo šećera
  • prašak za pecivo
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl ulja
  • malo soli
mekike.jpg
Foto: Shutterstock
mekike.jpg
Foto: Shutterstock

1. U 1dl toplog mleka staviti kvasac i kašičicu šećera, ostaviti da kvasac zapeni. U dublju posudu staviti pola kilograma brašna, pripremljen kvasac, mleko, ulje, jogurt, jaja, so i prašak za pecivo. Promešati, postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.

2. Umešeno testo ostaviti na toplom mestu da naraste. Testo premesiti, rastanjiti oklagijom na debljinu oko 1 cm, iseći na oblike po želji.

3. Mekike pržiti na vrelom ulju i vaditi ih na kuhinjski ubrus da upije višak ulja.

Error in getting video.

00:21
Božićne puslice Izvor: TikTok/tinascucina

3. Mekike pržiti na vrelom ulju i vaditi ih na kuhinjski ubrus da upije višak ulja.

Idealne za doručakili večeru, a mogu da se jedu i uz slani i slatki namaz

00:21
Božićne puslice Izvor: TikTok/tinascucina

Idealne za doručakili večeru, a mogu da se jedu i uz slani i slatki namaz