Sastojci:

  • 3 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 7 kašika brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • korica od jednog limuna
  • sok od pola limuna
  • 2 jabuke

Posip:

  • 3 kašika brašna
  • 2 kašike šećera
  • 50 g maslaca
  • opciono 2 kašike mlevenog badema ili oraha

Priprema:

Umutiti mikserom jaja sa šećerom. Dodati zatim ulje i mleko, pa opet sve umutiti. Prosejati brašno i prašak za pecivo, pa izmešati. Posebno narendati koricu limuna i iscediti sok od pola limuna.

U jednu posudu naseckati oguljene jabuke. Jabukama dodati koricu limuna i izmešamo. Sok od limuna sipati u prethodno napravljenu smesu i sve sjediniti.

Pleh 30 x 20cm obložiti papirom za pečenje i sipati celu smesu i poravnati. Kašikom svuda po malo jabuka sa limunom stavljati svuda po smesi.

Kašikom poravnati, tako da kockice jabuka lepo udju u smesu za kolač, kako bi ih smesa kada se bude pekla prekrila. Zatim pravim posip. Pomešati brašno i šećer, narendati maslac i utrljati sve prstima da se dobiju sitne grumuljice. Dodati zatim badem ili orahe, ako volite.

Posipa ima za dva kolača. Posuti od gore i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta ( izmedju 25 i 30 minuta ).

(Domaći recepti)

01:25
Domaća nutela Izvor: Instagram/vegan.planvn

Kolač možete samo prohladiti i poslužiti, može da se jede i topao i hladan, a može i vruć uz kuglu sladoleda.

Prijatno!