Sastojci:

  • 300 g mleveniog keksa
  • 400 ml slatke pavlake za šlag
  • 250 g mascarponea ili krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g mešanog voća (jagode, borovnice, maline ili breskve)

Priprema:

Umuti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. U posebnoj posudi umutiti mascarpone sa šećerom u prahu dok ne postane gladak. Pažljivo sjedini mascarpone sa umućenom pavlakom. Dobro promešaj da dobiješ glatku kremu. U kalup za tortu prvo stavi tanki sloj kreme, zatim pospi mleveni keks. Ponavljaj slojeve dok ne potrošiš sve sastojke, završavajući kremom na vrhu. Na vrh rasporedi voće.

Ohladi u frižideru najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.

02:38
MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam Izvor: Kurir televizija