Francusko jelo koje se u restoranima papreno naplaćuje, kod kuće možete spremiti za 1000 dinara i 30 minuta

Francusko jelo do ćuftica i sočnog sosa u restoranima košta preko 2000 dinara po porciji, dok kod kuće ovaj isti obrok za četveročlanu porodicu možete napraviti za 1000 dinara

Recepti
Autor:
Francusko jelo koje se u restoranima papreno naplaćuje, kod kuće možete spremiti za 1000 dinara i 30 minuta
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za ćufte:

  • 500 grama mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • nekoliko čena belog luka
  • 1 jaje
  • peršun, suvi začin, biber, začinska paprika
  • 3 kašike prezli

Ostavite masu da nabubri prezla a zatim formirati ćuftice.

Posebno u tiganju ili dubljoj posudi, na ulju ispržite:

  • 3 glavice crnog luka
  • 3 do 4 sitno seckane paprike
  • 600g šampinjona

Kada povrće omekša, dodajte ćuftice i sve zajedno propržite. Nakon toga dodajte oko 600 ml paradaz sosa.

Ostaviti da se sve krčka neko vreme, a potom dodajte svež peršun i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs