Najbolji obrok za sve članove porodice, a opet ne košta mnogo. Donosimo vam 5 recepata za ručak od ponedeljka do petka:

Ponedeljak - Pivsle šnicle

Priprema:

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 1 veća glavica luka ili 2 manje
  • 1-2 čena belog luka
  • brašno 1 kašika
  • slatke paprike 1 kašika
  • senfa
  • ulje
  • so
  • biber
  • suvi začin
  • 100 ml piva ili belo vino
  • 400 ml vode

Utorak - Starinski pasulj

Potrebno je:

  • 500-600gr pasulja
  • parče suvih, mesnatih rebara
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 veća crvena paprika
  • 1-2 paradajza
  • 150-200ml pasiranog paradajza
  • 3 šargarepe
  • lovorov list

Sreda - Turski gulaš

Sastojci:

  • 700 g jagnjetine iseckane na kocke
  • 400 g iseckanog paradajza na kockice
  • 250 ml mesnog bujona
  • 1 manja paprika
  • 1 luk
  • 2-3 češnja belog luka
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 1 kašičica mlevenog timijana
  • 1 kašičica sušenog origana
  • so i biber po želji
  • ulje za dinstanje

Sastojci za umak od patlidžana:

  • 1,5 kg patlidžana
  • 300 ml mleka
  • 45 g narendanog tvrdog sira
  • 3 kašike putera
  • 3 kašike brašna
  • so i biberpo želji

Četvrtak - Pohovane punjene paprike

Sastojci:

  • 6-7 crvenih paprika
  • 250 g sira
  • 80 g gaude

Za pohovanje:

  • 50 g brašna
  • 3 jaja
  • 50-80 g prezle
  • Susam
  • Ulje za prženje

Petak - Piletina na mađarski način

Sastojci:

  • 1 kg piletine
  • 150-200 g dimljene slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 paprike
  • 400-500 g paradajza
  • 100 ml belo vino
  • 200 ml voda
  • začini (so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber)

Donosimo vam najbolje ideje za ručak za svaki dan kako biste svaki dan rasterećeno došli kući, znajući šta da spremite za porodični obrok