Najbolji obrok za sve članove porodice, a opet ne košta mnogo. Donosimo vam 5 recepata za ručak od ponedeljka do petka:
Ponedeljak - Pivsle šnicle
Priprema:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 1 veća glavica luka ili 2 manje
- 1-2 čena belog luka
- brašno 1 kašika
- slatke paprike 1 kašika
- senfa
- ulje
- so
- biber
- suvi začin
- 100 ml piva ili belo vino
- 400 ml vode
Utorak - Starinski pasulj
Potrebno je:
- 500-600gr pasulja
- parče suvih, mesnatih rebara
- 2 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 veća crvena paprika
- 1-2 paradajza
- 150-200ml pasiranog paradajza
- 3 šargarepe
- lovorov list
Sreda - Turski gulaš
Sastojci:
- 700 g jagnjetine iseckane na kocke
- 400 g iseckanog paradajza na kockice
- 250 ml mesnog bujona
- 1 manja paprika
- 1 luk
- 2-3 češnja belog luka
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašičica mlevenog timijana
- 1 kašičica sušenog origana
- so i biber po želji
- ulje za dinstanje
Sastojci za umak od patlidžana:
- 1,5 kg patlidžana
- 300 ml mleka
- 45 g narendanog tvrdog sira
- 3 kašike putera
- 3 kašike brašna
- so i biberpo želji
Četvrtak - Pohovane punjene paprike
Sastojci:
- 6-7 crvenih paprika
- 250 g sira
- 80 g gaude
Za pohovanje:
- 50 g brašna
- 3 jaja
- 50-80 g prezle
- Susam
- Ulje za prženje
Petak - Piletina na mađarski način
Sastojci:
- 1 kg piletine
- 150-200 g dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 3 paprike
- 400-500 g paradajza
- 100 ml belo vino
- 200 ml voda
- začini (so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber)
Donosimo vam najbolje ideje za ručak za svaki dan kako biste svaki dan rasterećeno došli kući, znajući šta da spremite za porodični obrok
Budi deo Stil zajednice.