Najbolji obrok za sve članove porodice, a opet ne košta mnogo. Donosimo vam 5 recepata za ručak od ponedeljka do petka:
Ponedeljak - Pivsle šnicle
Priprema:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 1 veća glavica luka ili 2 manje
- 1-2 čena belog luka
- brašno 1 kašika
- slatke paprike 1 kašika
- senfa
- ulje
- so
- biber
- suvi začin
- 100 ml piva ili belo vino
- 400 ml vode
Utorak - Starinski pasulj
Potrebno je:
- 500-600gr pasulja
- parče suvih, mesnatih rebara
- 2 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 veća crvena paprika
- 1-2 paradajza
- 150-200ml pasiranog paradajza
- 3 šargarepe
- lovorov list
Sreda - Turski gulaš
Sastojci:
- 700 g jagnjetine iseckane na kocke
- 400 g iseckanog paradajza na kockice
- 250 ml mesnog bujona
- 1 manja paprika
- 1 luk
- 2-3 češnja belog luka
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašičica mlevenog timijana
- 1 kašičica sušenog origana
- so i biber po želji
- ulje za dinstanje
Sastojci za umak od patlidžana:
- 1,5 kg patlidžana
- 300 ml mleka
- 45 g narendanog tvrdog sira
- 3 kašike putera
- 3 kašike brašna
- so i biberpo želji
Četvrtak - Pohovane punjene paprike
Sastojci:
- 6-7 crvenih paprika
- 250 g sira
- 80 g gaude
Za pohovanje:
- 50 g brašna
- 3 jaja
- 50-80 g prezle
- Susam
- Ulje za prženje
Petak - Piletina na mađarski način
Sastojci:
- 1 kg piletine
- 150-200 g dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 3 paprike
- 400-500 g paradajza
- 100 ml belo vino
- 200 ml voda
- začini (so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber)