Ovaj specijalitet se sprema brzo i lako, a ni peciva iz najboljih pekara mu nisu ravna. Rolnice od mlevenog mesa savršene su za doručak, večeru, prilog ili užinu. Možete ih jesti od ponedeljka do petka.

Sastojci:

-Testo:

  • Brašno - 200 g
  • Kisela pavlaka - 150 g
  • Prašak za pecivo - 10 g

-Fil:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 150 g kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • so, biber, svež peršun

Priprema:

Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Zatim ga razvući oklagijom i filovati smesom od mlevenog mesa, kačkavalja, luka i jaja. Zatim urolati, iseći i peći na tiganju uz dodavanje vode, poklopljeno 20-ak minuta, na niskoj temperaturi. Možere ih poslužiti sa grčkim jogurto. Prijatno!

Bonus video:

06:02
Najveći broj država našeg kontinenta je odlučilo da bude u udruženju država EU, što će bolje pokriti njihove interese Izvor: Kurir televizija

Ove ukusne rolnice od mlevenog mesa možemo jesti svaki dan i neće nam dosaditi