Recept za slane štapiće gotove za 15 minuta. Mekani kao duša, a kačkavalj u njima se razvlači pri svakom zalogaju. Savršeni su za večeru ili doručak.
Sastojci:
- 1 mala šolja mleka (120 ml)
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 šolja rendanog cheddar/sira
- 1 mala šoljica svežeg sira
- 8 grančica peršuna (šaka sitno iseckanog)
- 1 kesica praška za pecivo
- 2,5 šolje brašna (500g)
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte jaje, mleko i so. Dodati chedar, iseckan sir, sitno seckani peršun i prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekano testo.
Pokrijte testo i ostavite da odstoji 15 minuta.
Zatim, na lagano pobrašnjenoj podlozi, razvaljati u koru srednje debljine i iseći na trake širine jedan prst (kraće ili duže po želji).
Štapiće pržiti na umereno zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Ako ih pečete u rerni, pleh obložite papirom namažite štapiće sa obe strane i peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko 15 minuta ili dok ne porumene.
Prijatno!
Bonus video: