Brza kukuruzna pita sa prelivom od rastopljenog kajmaka: Preukusna, gotova za 20 minuta sa sve pečenjem

Pred vama je recept za jednu do najlepših kukuruznih pita, a toliko je lak, da ćete ga odmah zapamtiti.

Recepti
23:18h
Brza kukuruzna pita sa prelivom od rastopljenog kajmaka: Preukusna, gotova za 20 minuta sa sve pečenjem
Foto: Printscreen Youtube - na Samirin način

Brza kukuruzna pita ili presinac, kako se još naziva, oduševila je sve ljude koji su je probali, a pravi se neverovatno lako - svi sastojci se samo pomešaju i spremna je za pečenje!

Napomena: Mere su za tepsiju 32-34 cm.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 400- 500 gr sira
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 gr milerama ili domaćeg kajmak
  • 200 gr pšeničnog griza
  • 200 ml mleka
  • 100 gr kukuruznog brašna
  • malo soli
  • malo ulja
  • 1 prasak za pecivo

Priprema:

Prvo stavite pleh da se zagreva u rerni.

U većoj posudi sjedinite jaja, sir, mleko, kiselu pavlaku i dobro promešajte. Potom dodjate u smesu so, prašak za pecivo, pa opet mešajte,

Nakon toga sipajte pšenični griz i kukuruzno brašno, a onda sve sjedinite i dodajte malo ulja, da bi bila razabranija.

Sipajte smesu u pleh i pecite je u prethodno zagrejanog rerni na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok porumeni i ne dobije zlatnu boju.

Nakon pečenja preliti je sa 200 ml pavlake za kuvanje ili sa rastopljenim domaćim kajmakom.

TitleAMTV PublishedImage previewActions

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs