Katarina Mojsilovć u svetu poslastičarstva profesionalno je više od 14 godina, a da pravi slatkiše volela je još od malih nogu. Danas je ponosna vlasnica poslastičarnice u Obrenovcu, a svako ko proba njene kolače ili torte, uvek traži duplu porciju!
Otkrila nam je recept za fil koji može da se iskoristi za razne posne, ali i mrsne slatkiše, a pravi se neverovatno lako.
Sasojci:
- 1 l đusa (negaziranog soka od pomorandže)
- 3 pudinga od vanile
- 400 gr šećer
Dodaci po želji:
- lešnici, orasi, badem
- sušeno voće
- čokolada
Kako se priprema fil?
- Sok od pomorandže prokuvati sa šećerom, pa sipati puding od vanile. U ovu smesu potom možete dodati orašaste plodove, mrvice čokolade, voće ina lak način dobiti različite ukuse - objašnjava Katarina za magazin "Stil".
Sutra vas očekuje Katarinin recept za smesu od koje možete napraviti razne sitne kolače.