Poslastičarka Katarina Mojsilović ima skoro dve decenije iskustva, isprobala je razne recepte i na osnovu njih osmislila je idealnu smesu od koje mogu da se naprave najrazličitiji sitni kolači za svega nekoliko minuta. Pustite mašti na volju, napravite osnovu i osmislite poslasticu po želji.
Za magazin "Stil" otkriva recept:
Potrebni sastojci:
- 400 grama lešnik napolitanki
- 400 g kremića
- 200 gr seckanih ili mlevenih oraha
Glazura:
- 200 gr čokolade
- 5 kašika ulja
- 100 gr sitno seckanih lešnika
Način pripreme:
Napolitnake izmrviti i zamesiti sa kremom i lečnicima. Potom ih prelijte ili umočite u glazuru, pa ih pospite lešnicima.
- Od ove smese možete da pravite kuglice, rolate, štanglice. Umesto lesnika ubacite kikiriki ili badem i dobijate potpuno drugačije ukuse. Takođe, u sredinu možete ubacili bilo koje suvo voće ili čokoladne bombonice i tako dobiti novi kolač. Za prelivanje iskoristite glazuru od bele ili crne cokolade uz posip od lešnika, kikirikija - ističe Katarina za "Stil".
Sutra vas očekuje recept za najbolje slavsko život.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Pogledajte kako je izgledala rođendanska torta Janine ćerke: