Tokom posta pasulj možete da skuvate na vodi, bez dinstanja na ulju, ali mi vam danas donosimo recept za tradicionalni posni pasulj na ulju.

Potrebno je:

  • 500 grama pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • pola celera
  • 1 sveža zelena paprika
  • So i biber
  • malo ulja
  • 3 lista lovora
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
shutterstock-2386242337.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema: Pasulj potopite dan ranije u šerpu sa vodom. Sutradan taj pasulj procedite i operite dobro. Zatim u lonac stavite malo ulja (2 kašike) pa prodinstajte crni luk i rendanu šargarepu, celer i paškanat. Kada se sve prodinsta dodajte opran pasulj, so i biber i nalijte vodom da se sve kuva. Stavite 3 lista lovora i 1 svežu zelenu papriku.

Pred kraj kuvanja dodajte sitno seckan ili na presu provučen beli luk, a papriku izvadite iz šerpe.

Stavite što više svežeg peršuna, a lovor možete da izvadite iz lonca.

02:15
"POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM" G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!  Izvor: Kurir televizija

Osim što je najzdraviji, posni pasulj je i ručak koji je najlakše pripremiti