Za posni pasulj kažu da je najzdraviji ručak ikad - pun vlakana, čisti creva: Ali samo ako ga skuvate na ovaj način

Osim što je najzdraviji, posni pasulj je i ručak koji je najlakše pripremiti

Recepti
Autor:
Za posni pasulj kažu da je najzdraviji ručak ikad - pun vlakana, čisti creva: Ali samo ako ga skuvate na ovaj način
Recept za posni pasulj koji je najzdraviji ručak, Foto: Shutterstock

Tokom posta pasulj možete da skuvate na vodi, bez dinstanja na ulju, ali mi vam danas donosimo recept za tradicionalni posni pasulj na ulju.

Potrebno je:

  • 500 grama pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • pola celera
  • 1 sveža zelena paprika
  • So i biber
  • malo ulja
  • 3 lista lovora
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
    Pasulj
    foto: Shutterstock

Priprema: Pasulj potopite dan ranije u šerpu sa vodom. Sutradan taj pasulj procedite i operite dobro. Zatim u lonac stavite malo ulja (2 kašike) pa prodinstajte crni luk i rendanu šargarepu, celer i paškanat. Kada se sve prodinsta dodajte opran pasulj, so i biber i nalijte vodom da se sve kuva. Stavite 3 lista lovora i 1 svežu zelenu papriku.

Pred kraj kuvanja dodajte sitno seckan ili na presu provučen beli luk, a papriku izvadite iz šerpe.

Stavite što više svežeg peršuna, a lovor možete da izvadite iz lonca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs