Posne krofne iz rerne po receptu naše prelepe glumice: Neverovatno vazdušaste, ukusnije od mrsnih s kremom

Glumica Miljana Gavrilović je majka troje dece, a svojim mališanima posebno voli da pravi krofne, te ima provereno dobar recept!

Recepti
18:18h
Posne krofne iz rerne po receptu naše prelepe glumice: Neverovatno vazdušaste, ukusnije od mrsnih s kremom
Foto: Printscreen Instagram - miljana.gavrilovic

Miljana Gavrilović, naša glumica koju smo zavoleli u seriji "Folk" izvrsna je kuvarica, a kao majka troje dece trudi se da svojim mališanima pravi razne ukusne đakonije. A krofne su jedna od omiljenih poslastica u njenom domu!

Evo kako glasi Miljanin recept za provereno dobre posne krofne iz rerne:

Sastojci:

  • 150 ml kokosovog mleka
  • 30 g svežeg kvasca
  • braon šećer
  • brašno
  • 150 ml kisele vode
  • 80 g kokosovog maslaca
  • 500 g brašna

Priprema:

U 150 ml mlakog kokosovog mleka dodati 30 g svežeg kvasca, 2 kašike braon šećera i jednu kašiku brašna. Ostaviti da odstoji petnaestak minuta.

Dodati 150 ml kisele vode, kašiku po kašiku 500 g brašna (T-500), 70-80 g kokosovog maslaca otopljenog (ukoliko nemate, onda 4 kašike bilo kog ulja).

Ostaviti da naraste 45 minuta do sat vremena, promešajte kašikom i dodajte jos 50 g brašna, pa promešajte ponovo. Stavite na radnu površinu i pustite da naraste još nekih dvadesetak minuta.

Premesite, oklagijom razvaljajte na debljinu od 1 cm, izvucite krugove, i pecite na 180 stepeni nekih 15-20 minuta.

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs