Prhki kolač od 3 sastojka najjeftiniji i najlakši za pravljenje: Savršen uz kafu, čaj ili mleko

Ovaj kolač od samo 3 sastojka najjeftiniji je i najlakši za pravljenje, a ukusom će vas oduševiti

Recepti
Autor:
Prhki kolač od 3 sastojka najjeftiniji i najlakši za pravljenje: Savršen uz kafu, čaj ili mleko
Foto: preentscreen/Youtube

Savršeno prhki kolačići idealni su uz kafu, čaj ili čašu mleka. Priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv – brzo ćete ih zavoleti i praviti iznova!

Zagrejte rernu na 160°C.

Sastojci:

  1. 1 šolja univerzalnog brašna
  2. 1/3 šolje šećera u prahu
  3. 1/2 šolje slanog putera, omekšalog (ako koristite neslani puter, dodajte prstohvat soli)

(U slučaju da je retka smesa dodati 2 kašike kukuruznog skroba)

Kolač
foto: preentscreen/Youtube

Priprema

Obložite pleh dimenzija 15x15 cm papirom za pečenje. Ostavite po strani.

U srednjoj činiji dodajte omekšali puter i šećer u prahu. Mutite mikserom ili ručno dok se ne sjedini. Dodajte brašno, i nastavite da mutite dok se svi sastojci dobro ne povežu. Oblikujte loptu od testa. Ako ima potrebe dodati kukuruzni skrob.

Stavite testo u pripremljeni pleh i ravnomerno ga utisnite.

Napravite pet horizontalnih rezova po testu, svaki na razmaku od oko 2,5 cm (koristite lenjir i nož za kit da biste dobili ravne linije). Napravite jedan vertikalni rez po sredini. Viljuškom probušite rupice na svakom štapiću testa kako bi vlaga mogla da ispari tokom pečenja.

Pecite na srednjoj rešetki rerne 30-35 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatne.

Ostavite da se kolačići hlade u plehu 15-20 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade, što može potrajati dodatnih 30 minuta do sat vremena.

Polomite prhke štapiće ili ih isecite nožem za ravnije ivice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs