7 RECEPATA ZA RUČAK ZA 7 DANA U SEDMICI: Domaćinska kuvana jela, brzo zasite, ideje od ponedeljka do nedelje

Znamo da je najteže osmisliti jelovnik za nedelju ispred nas, stoga vam donosimo sedam ideja za domaćinski ručak

Recepti
Autor:
7 RECEPATA ZA RUČAK ZA 7 DANA U SEDMICI: Domaćinska kuvana jela, brzo zasite, ideje od ponedeljka do nedelje
Gulaš, Foto: Foto: Stil

Vikend je za to da se osmisli i organizuje ručak za iduću nedelju. Predlažemo vam 7 domaćih jela koje možete da spremate od ponedeljka do sledeće nedelji:

Pileća čorba sa rezancima i povrćem:

Prokuvajte pileće meso s povrćem (šargarepa, krompir, paškanat) u bogatom bujonu.

Dodajte rezance i kuvajte dok ne omekšaju.

Začinite po ukusu i poslužite uz sveži hleb.

Recept, Pileca Corba
foto: Shutterstock

Gulaš od junetine:

Propržite junetinu sa crnim lukom i belim lukom na ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Dodajte seckan paradajz, crvenu papriku i začine.

Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Poslužite uz kuvani krompir.

Gulaš
foto: Shutterstock

Sarma sa kiselim kupusom:

Pomešajte mleveno meso sa pirinčem, crnim lukom i začinima.

Napunite listove kiselog kupusa smesom i stavite u šerpu.

Prelite paradajz sosom i krčkajte dok sarma ne omekša.

Sarma
foto: Shutterstock

Musaka od krompira sa mlevenim mesom:

Redajte kolutove kuvanog krompira i proprženog mlevenog mesa u slojevima.

Prelijte bešamel sosom i pospite rendanim sirom.

Pecite u rerni dok ne dobije zlatno smeđu boju.

musaka
foto: printscreen/youtube

Pasulj sa dimljenim mesom:

Skuvajte pasulj sa dimljenim rebrima ili kobasicama.

Propržite crni luk, dodajte paradajz sos i začine.

Sjedinite sa kuvanim pasuljem i kuvajte dok ne dobije gustinu.

Pasulj
foto: Printscreen/youtube

Paprikaš sa piletinom:

Propržite pileće komade sa crnim lukom, dodajte crvenu papriku i začine.

Dinstajte dok piletina ne bude mekana.

Poslužite uz pire krompir ili testeninu.

Pileći Paprikaš, Paprikaš
foto: Profimedia

Riba sa povrćem na žaru:

Marinirajte riblje filete maslinovim uljem, belim lukom i limunom.

Pecite na roštilju ili u rerni.

Poslužite uz pečeno povrće (tikvice, patlidžan, paradajz) i krompir.

Riba, Omega 3
foto: Shutterstock

Još predloga za ručak pogledajte ovde:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs