Pileća čorba sa rezancima i povrćem:
Prokuvajte pileće meso s povrćem (šargarepa, krompir, paškanat) u bogatom bujonu.
Dodajte rezance i kuvajte dok ne omekšaju.
Začinite po ukusu i poslužite uz sveži hleb.
Gulaš od junetine:
Propržite junetinu sa crnim lukom i belim lukom na ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Dodajte seckan paradajz, crvenu papriku i začine.
Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Poslužite uz kuvani krompir.
Sarma sa kiselim kupusom:
Pomešajte mleveno meso sa pirinčem, crnim lukom i začinima.
Napunite listove kiselog kupusa smesom i stavite u šerpu.
Prelite paradajz sosom i krčkajte dok sarma ne omekša.
Musaka od krompira sa mlevenim mesom:
Redajte kolutove kuvanog krompira i proprženog mlevenog mesa u slojevima.
Prelijte bešamel sosom i pospite rendanim sirom.
Pecite u rerni dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Pasulj sa dimljenim mesom:
Skuvajte pasulj sa dimljenim rebrima ili kobasicama.
Propržite crni luk, dodajte paradajz sos i začine.
Sjedinite sa kuvanim pasuljem i kuvajte dok ne dobije gustinu.
Paprikaš sa piletinom:
Propržite pileće komade sa crnim lukom, dodajte crvenu papriku i začine.
Dinstajte dok piletina ne bude mekana.
Poslužite uz pire krompir ili testeninu.
Riba sa povrćem na žaru:
Marinirajte riblje filete maslinovim uljem, belim lukom i limunom.
Pecite na roštilju ili u rerni.
Poslužite uz pečeno povrće (tikvice, patlidžan, paradajz) i krompir.
Još predloga za ručak pogledajte ovde: