Pileća čorba sa rezancima i povrćem:
Prokuvajte pileće meso s povrćem (šargarepa, krompir, paškanat) u bogatom bujonu.
Dodajte rezance i kuvajte dok ne omekšaju.
Začinite po ukusu i poslužite uz sveži hleb.
![Recept, Pileca Corba](/data/images/2013/06/14/11/4344_pileca-corba_ff.jpg?ver=1701596593)
Gulaš od junetine:
Propržite junetinu sa crnim lukom i belim lukom na ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Dodajte seckan paradajz, crvenu papriku i začine.
Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Poslužite uz kuvani krompir.
![Gulaš](/data/images/2023/10/16/09/342123_gulas_ff.jpg?ver=1701596652)
Sarma sa kiselim kupusom:
Pomešajte mleveno meso sa pirinčem, crnim lukom i začinima.
Napunite listove kiselog kupusa smesom i stavite u šerpu.
Prelite paradajz sosom i krčkajte dok sarma ne omekša.
![Sarma](/data/images/2022/11/14/13/303791_sarma-4_ff.jpg?ver=1701596685)
Musaka od krompira sa mlevenim mesom:
Redajte kolutove kuvanog krompira i proprženog mlevenog mesa u slojevima.
Prelijte bešamel sosom i pospite rendanim sirom.
Pecite u rerni dok ne dobije zlatno smeđu boju.
![musaka](/data/images/2023/06/24/08/327821_musaka_ff.jpg?ver=1701596701)
Pasulj sa dimljenim mesom:
Skuvajte pasulj sa dimljenim rebrima ili kobasicama.
Propržite crni luk, dodajte paradajz sos i začine.
Sjedinite sa kuvanim pasuljem i kuvajte dok ne dobije gustinu.
![Pasulj](/data/images/2023/11/07/09/344703_pasulj_ff.jpg?ver=1701596721)
Paprikaš sa piletinom:
Propržite pileće komade sa crnim lukom, dodajte crvenu papriku i začine.
Dinstajte dok piletina ne bude mekana.
Poslužite uz pire krompir ili testeninu.
![Pileći Paprikaš, Paprikaš](/data/images/2017/09/25/22/128343_profimedia0314250591_ff.jpg?ver=1701596741)
Riba sa povrćem na žaru:
Marinirajte riblje filete maslinovim uljem, belim lukom i limunom.
Pecite na roštilju ili u rerni.
Poslužite uz pečeno povrće (tikvice, patlidžan, paradajz) i krompir.
![Riba, Omega 3](/data/images/2022/11/24/19/304887_masna-riba-shutterstock-248425375_ff.jpg?ver=1701596785)
Još predloga za ručak pogledajte ovde: