DONOSIMO VAM 10 TRADICIONALNIH SRPSKIH RECEPATA OD SAMO 3 OSNOVNA SASTOJKA: Ova jela su spremale naše bake

Ovi recepti su brzi, sadrže samo tri sastojka, a savršenog su ukusa

Recepti
10:33h Autor:
DONOSIMO VAM 10 TRADICIONALNIH SRPSKIH RECEPATA OD SAMO 3 OSNOVNA SASTOJKA: Ova jela su spremale naše bake
Čorba, Foto: Printscreen Youtube / Sherpica Recipes

Verovatno najznačajniji deo svake kuhinje su jela koja se pripremaju brzo i jednostavno, koristeći samo nekoliko sastojaka. U ovom tekstu, istražićemo deset tradicionalnih srpskih ručkova koji se prave od svega tri osnovna sastojka.

Pasulj sa slaninom i crnim lukom

Pasulj, slanina i crni luk čine savršenu kombinaciju za ovaj srpski klasik. Kuva se dok pasulj ne omekša, a slanina i crni luk mu daju bogat i srdačan ukus.

Prebranac, pasulj
foto: Shutterstock

Gibanica sa sirom i jajima

Jufka, sir i jaja čine osnovu ove sočne i ukusne pite. Jednostavno se priprema, a rezultat je jelo koje se često nalazi na trpezi tokom raznih proslava.

Pita, Gibanica
foto: Shutterstock

Proja sa kajmakom

Kukuruzno brašno, kajmak i so čine proju, popularno jelo koje se peče u rerni. Savršeno se slaže sa kiselim mlekom i često se konzumira u ruralnim delovima Srbije.

proja sa sirom
foto: Printscreen/youtube

Paprikaš sa piletinom i paprikom

Piletina, crvena paprika i crni luk osnova su ovog jednostavnog, ali ukusnog jela. Paprikaš se obično služi uz kuvani pirinač ili domaći hleb.

Paprikaš, Sremska Tava
foto: Thinkstock

Čorba sa tikvicama

Tikvica, voda i krompir čine ovu tradicionalnu čorbu koja se često priprema tokom postova. Jednostavna, ali puna ukusa, ova čorba pruža osećaj topline i zadovoljstva.

čorba sa tikvicama
foto: Bakina kuhinja

Pohovana piletina sa susamom

Piletina, jaja i susam koriste se za pripremu ovog hrskavog i ukusnog jela. Pohovana piletina sa susamom često se poslužuje sa sezonskim povrćem ili krompirom.

Pohovana Piletina
foto: Shutterstock

Šopska salata sa paradajzom i krastavcem

Paradajz, krastavac i feta sir čine osnovu ove osvežavajuće salate koja se često konzumira tokom letnjih meseci. Jednostavna za pripremu, ova salata je bogata ukusima i bojama.

Šopska salata
foto: Shutterstock

Jogurt supa sa krastavcem i belim lukom

Jogurt, krastavac i beli luk koriste se za pripremu ove hladne supe koja je idealna za vrele letnje dane. Lagana i osvežavajuća, jogurt supa je popularna širom Srbije.

Bela čorba
foto: Shutterstock

Musaka sa krompirom i mlevenim meso

Krompir, mleveno meso i paradajz čine srpsku verziju musake. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a kombinacija sastojaka daje mu bogat i sočan ukus.

musaka
foto: printscreen/youtube

Karađorđeva šnicla:

Mleveno meso (piletina ili svinjetina), kačkavalj, jaja

Ova klasika srpske kuhinje se priprema tako što se mleveno meso puni kačkavaljem, a zatim umočava u jaja pre nego što se prži. Jednostavno, ali izuzetno ukusno.

Karađorđeva šnicla
foto: Bakina kuhinja

Ovi jednostavni recepti ilustruju raskoš srpske kulinarske tradicije, dok istovremeno naglašavaju lepotu jednostavnosti i autentičnosti u pripremi hrane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs