POSNA SLAVSKA SARMA: Uz OVAJ mali trik ukus će biti fantastičan - savršeno gurmansko iskustvo

Bez mesa i ribe, savršena posna sarma samo od odabranog povrća

Recepti
Autor:
POSNA SLAVSKA SARMA: Uz OVAJ mali trik ukus će biti fantastičan - savršeno gurmansko iskustvo
Posna sarma, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • Veća glavica kupusa
  • 1 šolja pirinča
  • 4-7 krompira
  • 4,5 glavice crnog luka
  • 3,4 čena belog luka
  • 3,4 šargarepe
  • So, biber, suvi začin, tucana paprika, lovorov list
  • Vode po potrebi

Priprema: Izrendati šargarepu i krompir. Crni luk izdinstati, pa dodati beli luk. Kada se sve prodinsta dodati šargarepu i krompir, pa onda i pirinač. Preko dodati začine i sve izmešati dok se lagano krčka.

Kada ste napravili smesu, uvijte sarmice i poređajte ih u šerpu. Naliti vode da sarmice ogreznu, a onda ih kuvati na laganoj vatri oko 3 do 4 sata. Prijatno

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs