Potrebno je:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 500 grama junetine
  • 200 grama slaninice
  • 200 g suvih svinjskih rebara
  • 150 g svinjske masti
  • 100 g pirinča
  • 2 kg kiselog kupusa
  • 2 lista lorbera
  • jaje
  • kašika brašna
  • glavica crnog luka
  • kašičica začinske paprike
  • malo bibera
  • so
  • beli luk
sarma.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Na masti predinstajte sitno seckan crni luk pa dodajte meso. Pred kraj dinstanja dodajte beli luk pa dinstajte još malo. Zatim dodajte opran pirinač i začine. Dodajte sitno seckanu slaninu pa prodinstajte još. Kada se fil malo ohladi dodajte jedno jaje, pa promešajte. Ovim filom filujte listove kupusa koje ste pre toga dobro oprali i kojima ste odstranili onaj deblji deo. Između svakog reda sarmi dodajte usva svinjska rebra i kože od slanine.

Kuvajte po želji ali najmanje 2 sata.

Da li postoji neko u Srbiji da ne voli sarmu? To je obrok kojem se uvek rado vraćamo za praznike