Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 500 grama junetine
- 200 grama slaninice
- 200 g suvih svinjskih rebara
- 150 g svinjske masti
- 100 g pirinča
- 2 kg kiselog kupusa
- 2 lista lorbera
- jaje
- kašika brašna
- glavica crnog luka
- kašičica začinske paprike
- malo bibera
- so
- beli luk
Priprema: Na masti predinstajte sitno seckan crni luk pa dodajte meso. Pred kraj dinstanja dodajte beli luk pa dinstajte još malo. Zatim dodajte opran pirinač i začine. Dodajte sitno seckanu slaninu pa prodinstajte još. Kada se fil malo ohladi dodajte jedno jaje, pa promešajte. Ovim filom filujte listove kupusa koje ste pre toga dobro oprali i kojima ste odstranili onaj deblji deo. Između svakog reda sarmi dodajte usva svinjska rebra i kože od slanine.
Kuvajte po želji ali najmanje 2 sata.