Super ruČak

MAĐARSKE ŠNICLE: Potpisujemo da je ovo recept za najsočnije meso ikad, dok se ovaj ukus ne zaboravlja

Niko bolje ne zna da spremi meso od Mađara! Toliko je mekano, nežno, a baš kako treba začinjeno

Recepti
Autor:
MAĐARSKE ŠNICLE: Potpisujemo da je ovo recept za najsočnije meso ikad, dok se ovaj ukus ne zaboravlja
Foto: Shutterstock / Instagram

Sastojci:

  • 4 tanke svinjske šnicle
  • 1 kašika ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 4 dl jogurta
  • so, biber
sirovo meso, meso
foto: Profimedia

Priprema:

Na zagrejano ulje staviti šnicle, smanjiti temperaturu, poklopite i pecite još 5 minuta (okrenite ih i na drugu stranu). Dodati sitno iseckan luk, so i biber po ukusu, pa sve to pržiti 10 minuta, dok luk ne porumeni.

U pržene šnicle umešati mešavinu jogurta i slatke aleve paprike. Ostaviti da odstoji nepoklopljeno na isključenom šporetu još 2 minuta.

Jelo poslužiti toplo s krompirom-pireom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs